Forklaring allergéner:

1. Melk | 2. Egg | 3. Peanøtter | 4. Nøtter | 5. Soya
6. Gluten: a.hvete/b.rug/c.bygg/d.havre/e.spelt/f.korasanhvete
7. Fisk | 8. Skalldyr | 9. Bløtdyr | 10. Selleri | 11. Sennep | 12. Sesamfrø | 13. Lupin | 14. Sulfitt

Lunsjmix

Består av 3 produkter:

- Velg mellom Wraps med laks (1,2,6,7,10,11) eller kylling (1,2,6,10,11)
- Quiche (2,6,10,11)
- ½ rundstykke med ass. pålegg (1,2,4)

Pris 105,- pr pers

 

Tapas lunsjtallerken


Et utvalg av våre beste kalde tapasretter (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,14)

Pris 185,- pr pers

 

Koldtallerken


Et lite koldtbord servert på tallerken til lunsj (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,14)


Pris 185,- pr pers

Lunsj, eller formiddagsmat som det også kalles på norsk, er betegnelsen på et måltid som inntas mellom frokost og middag, og som vanligvis er dagens andre måltid. I Norge er det vanligst å spise lunsj mellom klokka 11 og 12, mens lunsj i Storbritannia, der ordet er lånt, oftest er mellom klokka 12 og 14. Flere skoler og arbeidsplasser har lagt til rette for en halvtimes lunsjpause på denne tiden av dagen. (Wikipedia)

Aperitif mix

 

2 wrapsbiter, 1 kjøtt og 1 fisk
Quichebit


Pris 75,- pr pers

 

På norske arbeidsplasser og i norsk skole er det fremdeles mest vanlig å ha med matpakke med påsmurte brødskiver til lunsj, som oppbevares i for eksempel en matboks. I Sverige og mange andre land er det vanlig med varm lunsjservering i kantiner både på skoler og større arbeidsplasser. Kontorarbeidere går også ofte ut på spesielle lunsjrestauranter.

Fingermat

Det kan være f.eks:

- Kyllingspyd fra India
- Italiensk kyllingrullade
- Wraps med sennepskrem og gravlaks
- Wraps med spekeskinke og urtekrem
- Quiche lorraine
- Toast med laksemousse
- Eggwrap Mexico
- Svinefilet med krydderostkrem
- Skagensalat på toast
- Melonsalat med spekeskinke
- Gratinert sopptoast
- Parmesanpai med parmatopp


Pris 35,- pr pers pr rett/bit

Det norske ordet lunsj ble tidligere skrevet lunch som på engelsk der ordet er lånt fra. Lunch ble da særlig brukt om engelske og amerikanske forhold eller om hotellmåltider, for eksempel et bedre middagsmåltid på en restaurant eller et større middagsselskap for innbudne gjester som ble inntatt eller holdt ved 13-14-tida.

Det engelske lunch ble tatt i bruk som en forkortelse av luncheon tidlig på 1800-talet. Noen mener ordet opprinnelig er lånt fra det tyske Luncehntach, som er registrert allerede i 1580 som navn på et mindre mellommåltid. Andre mener luncheon er avledet av lunch, et opprinnelig spansk ord som betyr «tjukk brødskive som er skåret på skrå», det vil si brødblings.