Forklaring allergéner:

1. Melk | 2. Egg | 3. Peanøtter | 4. Nøtter | 5. Soya
6. Gluten: a.hvete/b.rug/c.bygg/d.havre/e.spelt/f.korasanhvete
7. Fisk | 8. Skalldyr | 9. Bløtdyr | 10. Selleri | 11. Sennep | 12. Sesamfrø | 13. Lupin | 14. Sulfitt

Forretter

Langtidsbakt ørretfilet med urterømme, babyleafsalat og urteolje (1,7,10,11)


Pris 105,- pr pers

 

Marinerte reker på salat og hvitløksdressing (1,8,10,11)


Pris 130,- pr pers

 

Laksesashimi med wasabimajones og wakamesalat (2,5,7,10,11,12)


Pris 110,- pr pers

 

Caprese servert på grillet foccacia (1,6,14)


Pris 95,- pr pers

 

Gratinert halv hummer med salat og safran aioli (1,2,6,8,10,11)


Pris 170,- pr pers

 

Grillet kamskjell med blomkålpure, kapersvingrette og aspargessalat (1,9,10,11)


Pris 170,- pr pers

 

Hvitløksmarinerte scampi på spyd servert med mango- og papayasalsa (2,8,10,11)


Pris 145,- pr pers

 

Carpaccio av okse med pinjekjerner, olivenolje og parmesan (1,3,4,10,11)


Pris 95,- pr pers

 

Spekeskinke med melonsalat og rømmedressing (1,10,11)


Pris 110,- pr pers

 

Lime og honningstekt andebryst med kremet eplesalat og aspargesbønner (1,2,10,11)


Pris 155,- pr pers

 
Før i tiden kunne det være mange tradisjoner omkring festlighetene.
I gamledager kunne større festligheter vare i flere dager, eksempelvis bryllup.
I slike sammenhenger ble den første dagen, den dagen gjestebudet kom, gjerne kalt gjestebudsdagen. I Hol i Hallingdal var det tradisjon med å servere gjestene småmat til middag på denne dagen.

Hovedretter Fisk

Breiflabb bakt i spekeskinke med sellerirotpure
Aspargesbønner og soyasjy (1,5,6,7,10,11)


Pris 345,-

 

Basilikum kveite med tomat og fennikelkompott
Sukkererter, kokte poteter og smørsaus (1,7,8,10,11)


Pris 355,-

 

Lakserose med halv hummer, grønnsaker og skalldyrsaus (1,7,8,10,11)


Pris 365,-

 

Urtebakt ørret med petit poise pure og hvitvinssaus (1,6,7,10,11,14)


Pris 305,-

 

Potetvalg

Kokte poteter
Urtestekte amandine poteter (10,11)
Fløtegratinerte poteter (1)
Råstekte poteter

Alle rettene er beregnet 1. gang servering.
Vi serverer gjerne 2. ganger med 55,- i tillegg pr. person

 

Fellesnevneren er at det som skjer ikke er er hverdagslige begivenheter.
I de fleste tilfeller er det en sjelden, men gjentakende anledning med preg av glede og kanskje litt høytidelighet i begynnelsen. Det hører ofte forberedelser til, ofte med en festkomité i arbeide.

Hovedretter Kjøtt

Urtebresert svinenakke med glaserte rotgrønnsaker, ovnsbakte poteter og kremet peppersaus (1,5,6,10,11)


Pris 280,- pr pers

 

Kyllingfilet med soltørket tomat, appelsin glaserte gulerøtter, potet- og selleripure og estragonsjy (1,5,6,10,11)


Pris 315,- pr pers

 

Andebryst med glaserte grønnsaker og aigredaux saus (1,10,11)


Pris 370,- pr pers

 

Plommemarinert svinefilet servert med rotgrønnsaker og kremet soppsaus  (1,10,11)


Pris 315,- pr pers

 

Urtefylt lammelår servert med selleripure, aspargesbønner og rødvinssaus (1,10,11)


Pris 325,- pr pers

 

Kalvemørbrad servert med smørdampede grønnsaker og kremet portvinssaus (1,10,11)


Pris 355,- pr pers

 

Okse indrefilet med sesongens grønnsaker, stekt sopp og rødvinssaus (1,5,6,10,11)


Pris 395,- pr pers

 

Reinsdyrplomme med ovnsbakte rotgrønnsaker, stekt sopp og kremet viltsaus (1,5,6,10,11)


Pris 495,- pr pers

 

Viltkomposisjon servert med syltet sopp, rødløk, sukkererter og trøffelsaus (1,10,11)


Pris 545,- pr pers

 

Potetvalg

Kokte poteter
Urtestekte amandine poteter (10,11)
Fløtegratinerte poteter (1)
Råstekte poteter

Alle rettene er beregnet 1. gang servering. Vi serverer gjerne 2. ganger med 55,- i tillegg pr. person

Ved selskap under 30 personer kommer leie av kokk i tillegg. Leie av kokk kr 2500,-

Ved selskap over 30 personer er leie av kokk inkludert i prisen.

 

Fest, gjestebud eller gilde er ord som brukes om feiringer og glade sammenkomster av forskjellige typer, men i særdeleshet om bryllup.

Desserter

Sjokolademousse med bringebær sorbet og pasjonsfruktsaus (1,2,3,4,)


Pris 115,- pr pers

 

Créme brulée med friske bær (1,2)


Pris 105,- pr pers

 

Pasjonsfrukt crème med brownies og bær (1,2)


Pris 115,- pr pers

 

Eplekake med karamellsaus og vaniljeis (1,2,6)


Pris 105,- pr pers

 

Sjokoladefondant med marinerte bær og vaniljeis (1,2,3,4,6)


Pris 115,- pr pers

 

Mango- champagne slush med friske bær


Pris 105,- pr pers

 

Hjemmelaget karamellpudding med krem og karamellsaus (1,2)


Pris 90,- pr pers

 

Vår egen dessertkomposisjon ”Grand dessert”. Komponeres av kjøkkensjefen etter sesongen


Pris 160,- pr pers