Forklaring allergéner:

1. Melk | 2. Egg | 3. Peanøtter | 4. Nøtter | 5. Soya
6. Gluten: a.hvete/b.rug/c.bygg/d.havre/e.spelt/f.korasanhvete
7. Fisk | 8. Skalldyr | 9. Bløtdyr | 10. Selleri | 11. Sennep | 12. Sesamfrø | 13. Lupin | 14. Sulfitt

Gryteretter

 

Brun lapskaus med oksekjøtt (10,11) (750g pr pers) med flatbrød


Pris 155,- pr pers

 

Stroganoff gryte med ris, salat, brød og smør (1,10,11)


1 gangs servering kr 205,-

2 gangs servering kr 240,-

 

Kylling/karri gryte med ris, salat, brød og smør (1,10,11)


1 gangs servering kr 180,-

2 gangs servering kr 225,-

 

Viltgryte med ris, salat, brød, smør og tyttebær (1,10,11)


1 gangs servering kr 220,-

2 gangs servering kr 245,-

 

Biff bourguignon med hjemmelaget potetmos (1,10,11), godt brød og smør


1 gangs servering kr 295,-

Min. 10 personer

  En gryterett eller gryte er en varm matrett hvor alle ingrediensene tilberedes og/eller serveres i ett og samme kokekar. Eventuelt tilbehør som ris eller poteter kan tilberedes for seg.

Blant klassiske gryteretter er for eksempel frikassé som kan lages med kjøtt fra høne, kalv eller lam. Frikassé betyr egentlig stuing og i denne sammenhengen gjelder dette retter laget i ett kokekar, tilsvarende det engelske stew. Nært dette er den franske basisretten pot-au-feu, en gryte med kokekjøtt, grønnsaker, krydder og urter etter tilgang og smak. Andre klassikere er bouillabaisse fra Marseille med opptil 12 forskjellige typer fisk, skjell, muslinger og krepsdyr samt hvitvin, hvitløk, løk, tomat, basilikum, fennikel og safran. Coq au vin er basert på spekket kylling som kokes med vin, sopp og hvitløk.