En gryterett eller gryte er en varm matrett hvor alle ingrediensene tilberedes og/eller serveres i ett og samme kokekar. Eventuelt tilbehør som ris eller poteter kan tilberedes for seg.

Gryteretter


Brun lapskaus med flatbrød (750g pr pers)


Pris 130,- pr pers

 

Stroganoff gryte med ris, salat, loff og smør.


1 gangs servering Kr. 175,-

2 gangs servering Kr. 195,-


 

Kylling/karri gryte med ris, salat, loff og smør.


1 gangs servering Kr. 155,-

2 gangs servering Kr. 175,-


 

Viltgryte med ris, salat, loff, smør og tyttebær


1 gangs servering Kr. 185,-

2 gangs servering Kr. 205,-


 

Beef Bourguignon gryte med hjemmelaget potetmos, godt brød og smør.


1 gangs servering Kr. 250,-

Min. 10 personer
 
oversiktallergenerknapp

 

Blant klassiske gryteretter er for eksempel frikassé som kan lages med kjøtt fra høne, kalv eller lam. Frikassé betyr egentlig stuing og i denne sammenhengen gjelder dette retter laget i ett kokekar, tilsvarende det engelske stew. Nært dette er den franske basisretten pot-au-feu, en gryte med kokekjøtt, grønnsaker, krydder og urter etter tilgang og smak. Andre klassikere er bouillabaisse fra Marseille med opptil 12 forskjellige typer fisk, skjell, muslinger og krepsdyr samt hvitvin, hvitløk, løk, tomat, basilikum, fennikel og safran. Coq au vin er basert på spekket kylling som kokes med vin, sopp og hvitløk.